Zakończenie Zadania Publicznego

Dobiega końca Zadanie Publiczne realizowane przez Fundację Ochrona Zdrowia, Opieka i Troska i współfinansowane przez Gminę Zbąszyń. Uczestnicy zadania odbyli ostatnie badania. Z pełną dokumentacją medyczną i zaleceniami kontynuują swoją drogę ku zdrowiu.

Dziękujemy za zaufanie i aktywne uczestnictwo osobom zakwalifikowanym. Jesteśmy przekonani, że zarówno ich świadomość i wiedza z zakresu profilaktyki w kierunku zdrowego serca znacznie wzrosła. Mamy nadzieje, że wszelkie zalecenia mające na celu eliminację czynników zagrożenia będą respektowane w przyszłości, co zaowocuje dobrym samopoczuciem.

Dziękujemy również dr n.med. Andrzejowi Sieńko i pani dietetyk Annie Kaczmarek za ciekawe prelekcje, konsultacje, badania i ukierunkowanie naszych uczestników. Podziękowania składamy również pani Magdalenie Rybickiej-Wachowskiej trenerowi Nordic Walking`u, która swoim zaangażowaniem rozruszała całą grupę, oraz pielęgniarce kardiologicznej Magdalenie Łukaszewskiej za opiekę medyczną w trakcie zajęć sportowych.

Przypominamy wszystkie etapy zadania publicznego w fotorelacji.

1. Kolportacja ulotek.

2. Wykład kardiologa – „Choroby sercowo naczyniowe, ich czynniki ryzyka oraz profilaktyka”

3. Wykład dietetyka – „10 zasad dla zdrowego serca i układu krążenia”

4. Rekrutacja

5. Badania laboratoryjne osób zakwalifikowanych do zadania publicznego

6. Konsultacje dietetyczne.

7. Zajęcia ruchowe Nordic Walking.

8. Konsultacje kardiologiczne.

9. Zajęcia ruchowe Nordic Walking.

10. Ponowne badania laboratoryjne.

ZOBACZ FILMIK PODSUMOWUJĄCY